Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

„Албена“ АД взема концесията на плаж „Кранево-север“ за 15 години

Правителството откри процедура за концесия и на плаж „Созопол - запад“

„Албена“ АД взема концесията на плаж „Кранево-север“ за 15 години

Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

Правителството определи дружеството „Албена“ АД за концесионер на морския плаж „Кранево-север“ в община Балчик и упълномощи министъра на туризма да сключи договора за концесията в едномесечен срок от влизане в сила на решението.

Концесията е със срок от 15 години, а концесионерът се задължава за целия срок да предоставя цена за един чадър и един шезлонг от по 6 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,80 на сто без ДДС.

Още по темата
Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 50 555 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж, е в размер на 301 470 лв. с ДДС.

С друго свое решение правителството откри процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Созопол - запад“. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщава правителственият пресцентър.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е почти 13 580 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Решението за откриване на процедура за концесия на морския плаж цели да го обезпечи със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, както и предоставяне на обществени услуги.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини от Черноморието
От 70 плажа на концесия само 13 са кандидатствали за "Син флаг"